Ženski aktivizam i mekteblije džemata Soukbunar posjetili Međunarodni sajam halal-industrije “Sarajevo Halal Fair 2019”

Dana, 28. septembra 2019.godine/29. muharrema 1441. h. godine polaznici mekteba Soukbunar i Ženski aktivizam predvođeni svojim imamom hafizom mr. Maid-ef. Ibrahimovićem i koordinatoricom za žene hadži Atifom Ibrahimović zajedno su  posjetili Međunarodni sajam halal-industrije “Sarajevo Halal Fair 2019”. Ova grupa je nastojala upoznati se sa halal proizvodima koji trebaju postati neizostavni dio života svakog vjernika.

Tokom tri dana SHF-a 2019 za učesnike i posjetioce  organizovan je bogat program sa nizom vrlo zanimljivih sadržaja tokom kojih su posjetioci imali priliku upoznati se sa svjetskim trendovima halal-industrije, čuti neke od najpoznatijih svjetskih stručnjaka za halal i islamske finansije, a upriličeni su i susreti regionalnih proizvođača halal-proizvoda i pružalaca halal-usluga iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske i Malezije, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Kazahstana, Litvanije, Maroka, Omana, Tunisa. Na SHF-u 2019 predstavilo se 108 izlagača iz 36 zemalja svijeta.

Organizatori sajma su BBI, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske zajednice u BiH, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Privrednoj komori Federacije BiH. Ovogodišnja manifestacija održala se pod pokroviteljstvom Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva BiH.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter