Ženski aktiv MIZ Sarajevo: Predramazansko druženje u Studentskom domu Nedžarići

U okviru saradnje Ženskog aktiva MIZ-e Sarajevo i džemata Studentskog doma Nedžarići, u srijedu, 09.05., održano je predavanje i predramazansko druženje sa djevojkama. Mullima Fatima Čeliković Hodžić je ukazala na važnost ulaganja u sebe u mjesecu ramazanu, usmjeravanju snage na duhovno obogaćivanje, prikupljajući energiju za sve ono sa čim se suočavamo izvan ramazana.

Važna pomoć je izgradnja oslonca, povjerenja prema Uzvišenom, slobode zbog vjerovanja u Njega. Oslonac i slobodu jačamo traženjem oprosta, donošenjem salavata, dobročinstvom, čineći ljude oko sebe velikima, poput našeg Poslanika, s.a.v.s., malim ali kontuinuiranim dobrom prema zajednici, drugima, svako u skladu sa svojim mogućnostima.

Uz zahvalnost i zadovoljstvo, osvijestiti relane mogućnosti, zdrave abicije, kako se ne bismo iscrpili i doveli u očaj zbog neispunjenog cilja. Imajući u vidu veliku milost u mubarek mjesecu, time je i rezlutat našeg zalaganja veći.

Na kraju, kroz razgovor sa djevojkama kako i na koji način da iskoristimo vrijeme ramazana uz polaganje ispita, pronalasku najboljeg rješenja, osjetile smo nadu da će naš ramazan biti protkan dobrom koji će nam koristiti na oba svijeta.

Fatima Čeliković Hodžić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter