Zajednički iftari, sehuri, druženja i predavanja za djevojke i žene u džematu Vogošća

U petak, 10.05.2019., Sektor za brak i porodicu vogošćanskog džemata je u Centralnoj džamiji upriličio iftar za djevojke. Svaka od prisutnih djevojaka, doprinijela je ljepoti sofre ovog iftara. Nakon zajedničkog iftara i teravih-namaza uslijedilo je druženje na edukativnom predavanju koje je održala prof. Zlata Hasić – Karaga, tumačeći suru Sad.

Analizirano je nekoliko aspekata ove sure, a naglašena je i njena povezanost sa našim vremenom i tumačenjem ajeta, te pokazana simetričnost tema, koje su srž sure i gdje je Allah, dž.š., na ponuđena pitanja dao odgovore. Druženje do sehura nastavilo se uz zajedničko učenje sure Sad, zajednički sehur i sabah-namaz, držeći do toga da je zajednička sedžda nešto što daje još jednu posebnu notu u međuljudskim odnosima.

Zahvaljujemo se Mujesiri Neimarliji, voditeljici programa za djevojke u našem džematu i svima koji su učestvovali u organizaciji ovog lijepog događaja. Ovakvi iftari i druženja za djevojke biće svakog petka tokom ovog mubarek mjeseca.

Pored iftara za djevojke, svake srijede u ramazanu u našoj džamiji imamo predavanje i potom iftare za preko 100 postača/žena. Posebna zahvalnost i dova Allahu Uzvišenom da primi od njih, pripada našim džematlijkama koje svake srijede, njih 5-6, pripremi iftar za 100 džematlijki.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Musliji-ef. Čelikoviću i našem Džematskom odboru na ukazanom povjerenju i podršci. Mi, kao džemat, mnogo smo zahvalni Allahu na ovolikoj blagodati da smo u prilici organizirati ovakva druženja.

Zlata Hasić – Karaga

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter