XXI Mektebsko takmičenje Muftijstva sarajevskog: Takmičari MIZ-a Sarajevo postigli zapažene rezultate

XXI Mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva sarajevskog održano je u nedjelju 22. aprila u prostorijama Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu. Nakon pozdravnih riječi domaćina direktora GHM mr. hfz. Mensura Malkića, XXI Mektebsko takmičenje svečano je proglasio otvorenim rukovodilac za vjerske poslove i obrazovanje pri Muftijstvu sarajevskom dr. Abdulgafar Velić.

Takmičenje se kao i na nivou medžlisa odvijalo u dvije discipine KIRAET i OPĆE ZNANJE, a u okviru obe discipline učestvovali su mlađi i stariji takmičari. Da bi sva takmičenja protekla u najboljem redu Muftijstvo sarajevsko je imenovalo komisije za provođenje XXI Mektebskog takmičenja u sljedećem sastavu:

Komisija za izradu testova u sastavu: dr. Abdulgafar Velić, predsjednik te članovi Malik ef. Šljivo i Rijad ef. Delić. Komisija za kiraet u sastavu: hfz. mr. Mensur Malkić, predsjednik te članovi hfz. mr. Abdulaziz Drkić i hfz. Abdulkadir Kadrić, te Komisija za ocjenjivanje i realizaciju takmičenja u sastavu: dr. Abdulgafar Velić, Zejd ef. Sokić, Senahid ef. Uzunović, Rijad ef. Delić i Elvedin ef. Klisura.

Nakon predstavljanja svih učesnika, uslijedila su sama takmičenja, odnosno izrada testa za oba nivoa, kao i takmičenje u kiraetu u obje kategorije, nakon čega su bili poznati i najbolji, a među njima su i predstavnici  MIZ-a Sarajevo:

  • Merjem Mulalić – pobjednica u kategoriji Test znanja stariji uzrast – džemat Nova Breka – muallim Mustafa ef. Isaković

  • Muhamed Grbo – pobjednik u kategoriji Kiraet stariji uzrast – džemat Alipašino b faza – muallim mr. Muhamed ef. Hafizović

  • Esma Zulić – pobjednica u kategoriji Kiraet mlađi uzrast – džemat Grbavica II – muallim mr. Sejid ef. Strika

Muftijstvo sarajevsko je u saradnji sa JP BH POŠTA doo Sarajevo obezbijedilo vrijedne nagrade svim učesnicima koje su takmičarima uručili glavni imami, članovi komisija te muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković te generalni direktor JP BH POŠTA doo Sarajevo g. Mirsad Mujić.

XXI Mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva sarajevskog je okončano obraćanjem muftije dr. Enes ef. Ljevakovića koji je čestitao svima, a pogotovo pobjednicima poželivši im puno sreće na XXI Mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta islamske zajednice u BiH.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter