Vogošća: Predavanje na temu „Jačanje ličnosti pozitivnim mislima”

Sektor za brak i porodicu i ženski aktivizam pri džematu Vogošća svakog mjeseca organizira predavanje i druženje za žene. U nedjelju, 4. marta 2018. godine poslije jacije namaza predavanje je održala profesorica Merima Dervišević-Prazina na temu:

„Jačanje ličnosti pozitivnim mislima“.

Cilj predavanja je bio pokazati slušateljkama da možemo biti sretni, ispunjeni i zadovoljni životom ako se okrenemo pozitivnim mislima, rješenjima a ne problemima.

Profesorica je kroz izlaganje naglasila da svaka misao i emocija su popraćene određenom tjelesnom reakcijom a naše tijelo ne prepoznaje razliku između događaja koji su stvarna prijetnja i onih koji su prisutni u našim mislima.

Završna poruka koju nam je profesorica uputila je „ Misli uvijek pozitivno jer sve je moguće kod Svemogućeg“!

Ovaj džemat se može pohvaliti jer stalno radi na jačanju i povezivanju sa drugim džematima, pa je druženje imalo poseban čar jer su prisustvovale žene iz džemata Kobilja Glava i džemata Kralj Fahd.

Na kraju predavanja obratila se hafiza Hajra Imamović-Zulum, koja je prisutne upoznala sa radom Sektora za brak i porodicu i ženski aktivizam pri džematu Vogošća. Također, predstavnice iz drugih džemata su upoznale prisutne sa njihovim radom.

Poslije obraćanja hafize, naše najmlađe su nas osvježile sa jednom prelijepom ilahijom.

Na kraju je upriličeno druženje uz zakusku za šezdesetak prisutnih žena.

Adisa Durmiš-Duvnjak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter