Vijećnik u Općinskom vijeću Općine Stari Grad dr. sci. Jusuf Pušina posjetio glavnog imama doc. dr. hafiza Kenan-ef. Musića

U utorak 28. maja 2019. godine glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo doc. dr. hafiza Kenan-ef. Musića posjetio je vijećnik u Općinskom vijeću Općine Stari Grad dr. sci. Jusuf Pušina.

Dr. Pušina je pružio podršku u radu glavnom imamu, kojeg je ovom prilikom informisao o stanju u lokalnoj zajednici, Općini Stari Grad i projektima koji su u toku, a koji se tiču vjerskog života.

Ovom prilikom razgovorano je o podršci Općine Stari Grad projektima MIZ Sarajevo, a posebno je aktuelizirano pitanje zaštite vakufske imovine na području ove Općine. Dr. Pušina je ujedno pozvao i bošnjačku dijasporu da se aktivno uključe u kupovinu imovine u manjem bh. entitetu, koja se inače prodaje u bescjenje kroz projekete uzurpiranja i oduzimanja neobradivih površina, i da tu imovinu uvakufe za opće dobro svih muslimana.  

Zaključeno je kako je neophodno usko sarađivati na svim poljima a pogotovo na očuvanju i povratku vakufske imovine. Glavni imam dr. Musić se zahvalio g. Pušini na posjeti, podršci i informacijama koje je prenio uručivši mu poklon, knjigu “Radost gazija”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter