Večer duhovnosti u džematu Stari Ilijaš

U petak, 10.01.2019. godine, u džematu Stari Ilijaš je održana prelijepa „Večer duhovnosti“, gdje su naše sestre imale priliku da napune svoje duševne baterije. Lijepe duše je poselamila vrijedna muallima Emina Muminović koja pri ovom džematu vrijedno radi na polju ženskog aktivizma i svojim nesebičnim angažmanom uz pomoć naših sestara i majki organizuje prelijepe i za sve korisne sadržaje. Tako je bilo i ovaj put.

Ovo prelijepo večer su posebno ozračili glasovi naše cijenjene prof. hfz. Adise Aganhodžić, koja je na samom početku proučila ašare, zatim vrijedne učenice O.Š. „Đulistan“ Lamije Fazlić, članica mektebskog hora “Atfal”, te članica ženskog hora “Preporod Ilijaš”. Veoma nadahnut komentar o suri Al-Qamer/Mjesec prisutni su mogli poslušati od uvažene prof. Muvedete Halilović, a Belma Hasanović i Nejira Dervišević upoznale su prisutne sa surom pročitavši njen prijevod. Na kraju programa veoma emotivnu dovu je proučila prof. Fatima Čeliković – Hodžić, a program je propratila Azra Mujić kao voditeljica.

Nakon programa zajedno se razgovaralo uz zakusku, koju su pripremile džematlijke Starog Ilijaša. Gošćama i džematlijkama su podijeljenje simbolične hedije olovke sa porukom: “..obavljaj namaz, namaz zaista odvraća od razvrata i svega što je ružno.” (Kur’an)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter