Važne poruke glavnog imama u okviru ramazanske posjete džematu Buća Potok

U nedjelju 12. maja 2019. godine, odnosno sedmog dana mubarek mjeseca ramazana glavni imam je u okviru planiranih ramazanskih posjeta sarajevskim džematima boravio u posjeti džematu Buća Potok.

Posjeta je upriličena na podne-namaza, a dobrodošlicu glavnom imamu iskazao je imam džemata Buća Potok Nijaz-ef. Čakar. Glavni imam je iskoristio priliku da se obrati velikom broju džematlija uputivši im važne poruke i iskazavši radost zbog mnogobrojnih ramazanskih aktivnosti u ovom džematu, koje su izuzetno posjećene.  

Glavni imam doc. dr. Musić je posebno naglasio kako je ramazan mjesec podsjećanja na Allahove blagodati preporučivši prisutnima jačanje veze koju vjernici trebaju imati sa Časnim Kur’anom po čijim uputama trebaju organizovati svoj život, a pogotovo ovaj mjesec koji je protkan ibadetom posta.

U ovom najposebnijem dijelu godine, prema riječima glavnog imama, moramo cijeniti blagodat što smo od onih koji su dočekali ramazan, jer puno je dragih osoba koji nisu više sa nama, a dvije su blagodati o kojima čovjek obično vodi računa tek kada ih izgubi, a to su blagodat vremena i blagodat zdravlja.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter