Uspješno započela instruktivna nastava u Istiklal džamiji

Početkom aprila započela je instruktivna nastava iz matematike, fizike, engleskog i informatike u Istiklal džamiji. Grupa mladih ljudi, apsolvenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, odlučili su pokrenuti projekat pomaganja djeci, osnovnoškolcima u učenju i savladavanju nastavnog gradiva.Interesovanje za instrukcije, koje su besplatne, pokazao je veliki broj osnovaca. Projekat realizuje 15 instruktora svakim danom u popodnevnim i večernjim satima. Upisano je stotinu učenika na više predmeta koji su podijeljeni u 33 grupe, a radi se u pet učionica.

Početkom aprila započela je instruktivna nastava iz matematike, fizike, engleskog i informatike u Istiklal džamiji. Grupa mladih ljudi, apsolvenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, odlučili su pokrenuti projekat pomaganja djeci, osnovnoškolcima u učenju i savladavanju nastavnog gradiva.

Interesovanje za instrukcije, koje su besplatne, pokazao je veliki broj osnovaca. Projekat realizuje 15 instruktora svakim danom u popodnevnim i večernjim satima. Upisano je stotinu učenika na više predmeta koji su podijeljeni u 33 grupe, a radi se u pet učionica.

„Ovo je jedan od važnih projekata koji smo pokrenuli u kojem obrazovani mladi ljudi pokazuju najveći stepen empatije i altruizma. Dijele svoje znanje, ne žele da se na bilo koji način eksponiraju, pomažu učenicima ali i njihovim roditeljima.  Ono što nas je posebno obradovalo jeste to da se na naš poziv, osim učenika, javilo nekoliko instruktora koji su se stavili na raspolaganje i pokazali želju da budu dio ovoga projekta. Također, izvinjavamo se onima koje smo morali odbiti. Prihvatili smo samo trećinu zainteresovanih zbog ograničenih kapaciteta,“ istakao je imam Istiklal džamije mr. Ahmet-ef. Skopljak.

Nadamo se da će ovaj projekat koristiti učenicima, da će proširiti njihovo znanje i popraviti ocjene te olakšati njihovim roditeljima. Molimo Allaha dž.š. da nagradi sve one koji su na bilo koji način uključeni u ovaj plemeniti projekat koji ćemo, ako Bog da, organizirati i narednih godina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter