Upriličena 2. Memorijalna šetnja Mreže mladih povodom Dana šehida

Drugi dan Ramazanskog bajrama u Bosni i Hercegovini obilježava se kao Dan šehida. Povodom toga, u našem gradu upriličena je i 2. Memorijalna šetnja Mreže mladih koju su predvodili sarajevski imami na čelu sa muftijom sarajevskim dr. Enes-ef. Ljevakovićem i glavnim imamom MIZ Sarajevo doc. dr. hafizom Kenan-ef. Musićem.

Šetnja je krenula od Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva, preko Ferhadije i Markala, do Kovača, gdje su se učesnici šetnje priključili centralnom obilježavanju Dana šehida koji organizira Rijaset Islamske zajednice.

Ovaj dan obilježava se kao sjećanje na sve heroje koji su život dali braneći porodicu, čast, domovinu i vjeru. Iz Mreže mladih prisjetili su se veličanstvenog podviga bosanskohercegovačkih vojnika i njihovog neustrašivog žrtvovanja za slobodu i domovinu. Proučili su dove za sve one koji su život dali za našu sigurnost, slobodu i budućnost. 

Salih Ćato, koordinator Mreže mladih Vogošća, kazao je kako žele na dostojanstven način odati počast šehidima koji su živote dali za našu slobodu.

Također, Hatma dova za bosanske šehide proučena je danas u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu nakon podne namaza. Hatmu su proučili sarajevski imami, dok je dovu pred dušu bosanskih šehida proučio Reisu-l-ulema Islamske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Husein-ef. Kavazović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter