Upriličen tradicionalni predramazanski mevlud u Mišćinoj džamiji na Kovačima

U subotu, 04. maja 2019. godine/ 30. ša’bana 1440.h.g., u Mišćnoj džamiji na Kovačima je upriličen tradicionalni predramazanski mevlud kojim se već 13-tu godinu zaredom u ovom džematu nagovijesti dolazak najdražeg gosta mubarek mjeseca Ramazana.

U uvodnoj riječi je imam, hatib i muallim ovog džemata Enes-ef. Piro poselamio sve prisutne, izrazio im dobrodošlicu te se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli i doprinijeli organizaciji programa, a posebnu zahvalnost je izrazio članovima Džematskog odbora i svim džematlijama koji se nesebično zalažu, pomažu i podržavaju rad ove mahalske džamije.

Uvodno ašere je proučio Hamza Piro, finalista ovog džemata na takmičenju iz Kiraeta I (mlađi uzrast), a prigodan program proučili su mr. Salih-ef. Meštrovac, Muhamed-ef. Mujkić i Ahmed-ef. Šadinlija. Nadahnuto predavanje je održao pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo mr. Malik-ef. Šljivo koji je prisutne počastio vrijednim nasihatima za nadolazeći mubarek mjesec Ramazan, dok je ašere na kraju programa proučio Fatih Korić, takmičar iz kategorije Kiraeta II (stariji uzrast)

Ovogodišnji mevlud je bio poseban i zbog prisutnosti velikog broja mekteblija čiji rad je ove večeri nagrađen dodjelom diploma i paketića što je dalo jednu dodatnu notu svečanosti ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter