Upriličen tradicionalni mevlud u Trnovu

U džematu Trnovo je u subotu 29. juna tekuće 2019. godine upriličen tradicionalni mevlud koji uvijek probudi posebne emocije kod povratnika u ovo pitomo mjesto, ali i kod svih onih koji su svojim prisustvom odlučili uveličati ovu mevludsku svečanost.

Dobrodošlicu velikom broju okupljenih vjernika i vjernica iskazao je domaćin i organizator Mirel-ef. Okanović, iskazavši zahvalnost vjernicima i gostima koji su odlučili taj dan provesti u zajedničkom ibadetu u trnovskoj ljepotici.

Bogat mevludski program izveli su članovi Hora MIZ Sarajevo te brojni sarajevski imami.Posebno nadahnutim predavanjem i vazu nasihatom okupljenim vjernicima, obratio se pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo hafiz Ammar-ef. Bašić, koji je govorio o blagodatima vjere i mevludskim porukama skrenuvši posebnu pažnju na jačanje veze sa Uzvišenom Allahom dž.š.   

Mevludska svečanost u Trnovu, kojoj je prisustvovao i veliki broj ličnosti iz političkog, društvenog i javnog života,  okončana je dovom te klanjanjem podne-namaza. Nakon svečanosti druženje je nastavljeno u vakufskim prostorijama džemata u Trnovu uz zajednički ručak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter