U Vogošći održan “Hijab day”

Dana 6. maja 2018. godine, u Centrajnoj džamiji u Vogošći, na redovnom mjesečnom druženju za žene, održan je ,,Hijab day” u čast džematlijkama našeg džemata koje su odlučile da hidžab bude sastavni dio njihovog svakodnevnog odijevanja.

Njih šest odlučilo se za ispunjavanje i ove obaveze prema Uzvišenom Stvoritelju koji je propisao pokrivanje ženi kako bi žena bila: zaštićena, dostojanstvena i poštovana. Nažalost, danas je žena stavljena u nezavidan položaj, izložena je svim negativnostima koje nosi moderno društvo. Žena postaje ugnjetavana i predmetom marketinga, prodaje, reklame i poniženja. S druge strane, hidžab štiti ženu i uzdiže je u svakom segmentu njenog života. Veoma zanimljivo i poučno predavanje o hidžabu, prožeto kur’anskim ajetima i hadisima Časnog Poslanika, s.a.v.s., održala nam je prof. Zlata Hasić – Karaga.

U okviru programa, dječiji hor izveo je prigodne ilahije. Naših šest džematlijki dobile su poklone od strane Aktiva žena našeg džemata, kao znak pažnje i podrške.

Druženje je nastavljeno uz zakusku i kahvu. Tokom održavanja programa za mališane je organizovana radionica koju su vodile tri aktivistice džemata Vogošća.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter