Svečanost povodom završetka mektebske nastave u džematu Jarčedoli: Ramazanski kandilji

U nedjelju 05. maja u džematu Jarčedoli je upriličena svečanost „Ramazanski kandilji“ povodom završetka mektebske 2018./19. godine i dočeka najdražeg gosta mubarek ramazana.

Više od 80 mekteblija sa roditeljima i drugim džematlijama su prisustvovali spomenutoj svečanosti. Na početku je imam džemata Mirsad-ef. Đerzić upoznao prisutne sa rezultatima mektebske pouke, kao i sa rezultatima koje su polaznici mekteba Jarčedoli postigli na mektebskom takmičenju. U 2018./19. mektebskoj godini je bilo je upisao 106 polaznika mektebske nastave, što je ujedno do sada i najveći  broj upisane djece. Njih 70 je prisustvovalo završnom ispitu pred komisijom Medžlisa.

Svi redovni polaznici su dobili diplome i paketiće a najuspiješniji posebna priznanja i novčane nagrade.

Nakon dodjele diploma i poklona, mekteblije sa svojim roditeljima su na haremu dočekali prvi pucanj iz topa sa Žute Tabije, i ispuštajući 29 lampiona u nebo radosni dočekali mubarek Ramazan.

Također, istog dana poslije ikindije namaza je počela i dječija mukabela, a 25. maja će za mekteblije i njihove roditelje biti upriličen zajednički iftar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter