Skaka: Nemjerljiv značaj i trud koji su imami uložili tokom ramazana

SARAJEVO, 5. juna – Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka bio je danas u Vijećnici domaćin bajramskog ručka priređenog u čast imama sarajevskog medžlisa i njihovih supruga.

Kako je saopćeno iz gradske uprave, svečanom ručku je prisustvovalo više od 160 imama i njihovih supruga. Gradonačelnik Skaka je istaknuo nemjerljiv značaj i trud koji su imami uložili tokom ramazana, posebno naglašavajući ulogu žena. Prema njegovim riječima, vjerska zajednica, imami i javne institucije u velikoj mjeri dijele odgovornost za dobrobit porodice i društva.

– Mi možemo i trebamo svi biti različiti i posebni. Ali, moramo jedinstveno djelovati, biti kao jedan u  ulaganju napora za zajedničku dobrobit, napredak naše države i za budućnost nas i generacija koje dolaze – poručio je gradonačelnik Skaka.

Glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan ef. Musić rekao je kako izuzetno cijeni poziv Grada Sarajeva i gradonačelnika.

– Bilo je vremena kada imami nisu bili pozivani u institucije i mjesta poput Vijećnice. Hvala Bogu sada je to iza nas – rekao je ef. Musić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter