Senaid-ef. Isaković gostovao u okviru 10. Nedjeljnog muhabeta u džematu Bačičko Polje Stup

U divanhani džamije Omer ibn el-Hattab na Stupu, nakon klanjanja sabah-namaza u džematu, održan je po deseti put #nedjeljnimuhabet. Gost predavač je bio vrijedni Senaid-ef. Isaković, imam džemata Lužani, Ilidža. Senaid-ef. je govorio o grijehu, odnosno našem odnosu prema tevbi, iskrenom pokajanju Allahu dž.š., koliko trebamo biti iskreni u tom činu, i koliko dnevno trebamo tražiti oprost od Uzvišenog Allaha.

Jutros je u divanhani džamije Omer ibn el-Hattab na Stupu, nakon klanjanja sabah-namaza u džematu, održan deseti po redu #nedjeljnimuhabet

Gost predavač je bio vrijedni Senaid-ef. Isaković, imam džemata Lužani, Ilidža. Senaid-ef. je govorio o grijehu, odnosno našem odnosu prema tevbi, iskrenom pokajanju Allahu dž.š., koliko trebamo biti iskreni u tom činu, i koliko dnevno trebamo tražiti oprost od Uzvišenog Allaha.

Također, Senaid-ef. nas je podsjetio na slučaj ashaba K’ab ibn Malika, zbog kojeg su objavljeni određeni ajeti iz sure Tevbe. Iz ovog događaja smo naučili da vjernik uvijek mora biti odgovoran i tačan i da ne smije kasniti. Kako vjernik uvijek mora biti iskren, pa čak i kada je grijeh u pitanju, a najiskreniji prema samom sebi, te da vjernik za svoj grijeh mora donijeti iskrenu tevbu, prezirati taj grijeh i nikad mu se ne vraćati.

Trenuci poslije sabah-namaza su posebni trenuci, kako je to spomenuo Senaid-efendija, a takvo je bilo i predavanje i druženje u divanhani džamije na Stupu. Pozivamo vas da nam se i sljedeće nedjelje pridružite na #nedjeljnimuhabet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter