Manifestacija “Selam, ja Resulallah”, koju povodom rođendana Božijeg poslanika Muhammeda a.s. tradicionalno organizira Medžlis Islamske zajednice Sarajevo ima za cilj da promovira univerzalne vrijednosti iz poslanikovog života: ljubav, suživot, mir i poštovanje čovjeka, te da istakne najdublja i najtananija osjećanja ljubavi i poštovanja prema ljudskoj i poslaničkoj veličini Muhammeda a.s.

Cilj je i potaknuti kreativne sposobnosti djece i mladih koji će biti aktivno uključeni u realizaciju programa. Svi sadržaji otvorenog su karaktera i potpuno su besplatni. Do sada je održano 14 ovakvih manifestacija.

Manifestacija sadržava programe prilagođene svim generacijama, kao što su mevludske svečanosti po općinama, predavanja eminentnih profesora, projekcije filmova za djecu, predstave za omladinu, promocije knjiga, večeri poezije o Muhammedu, a.s., te večer ilahija i kasida.Ove, 2019. godine, manifestacija “Selam, ya Resulallah” bit će upriličena u mjesecu novembru .

15. manifestacija ‘Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, ya Resulallah’ završena sa ‘Večeri muslimanske duhovnosti’
Džematski odbori, džematlije i sarajevski imami donirali 250 deka migrantima u Prihvatnom centru “Ušivak” kod Hadžića
Zatvaranje 15. manifestacije “Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, ya Resulallah”: “Večer muslimanske duhovnosti” večeras od 19h u KSC Skenderija