Sastanak polaznika mekteba prijavljenih za džudo

U nedjelju 25. februara u Istiklal džamiji poslije akšam namaza je bio upriličen sastanak sa svim polaznicima sarajevskih mekteba koji su se prijavili za džudo. To je nova vannastavna aktivnost koju MIZ Sarajevo organizira sa klubom ON1. Cilj je da se polaznicima mekteba ponude novi sadržaji koji bi ih dodatno motivisali da budu još uspješniji u mektebskoj nastavi ali i da adekvatno razvijaju svoje tjelesne sposobnosti.

Prisutne je na početku poselamio pomoćnik glavnog imama Elvedin ef. Klisura, te ih upoznao sa svim provedenim pripremama za početak treninga. Zamjenik glavnog imama Malik ef. Šljivo je istakao da MIZ Sarajevo već dugo godina organizira različite vannastavne aktivnosti za polaznike mekteba kao što je mektebska liga i plivački miting. Dodao je da je džudo nova aktivnost koja će dodatno obogatiti vannastavne aktivnosti. Zatim je imam Istiklal džamije Ahmet ef. Skopljak zaželio svima dobrodošlicu, istakao radost što ova aktivnost počinje u Istiklal džamijij i izrazio nadu da će ovo biti uspješan projekat i da će ponuditi dobre rezultate.

Na kraju se obratio direktor kluba ON1 Karim Hebib koji je upoznao prisutne sa osnovama džudo vještine i dao detaljne instrukcije za početak treninga koji će biti besplatni za polaznike mekteba. Po završetku obraćanja mladi članovi kluba su izmjerili visinu prijavljenih kandidata kako bi dobili odgovarajuću opremu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter