Resul-ef. Alić u okviru nedjeljnog muhabeta gostovao u džematu Bačićko Polje Stup

U nedjelju, 31.03.2019., nakon sabah namaza, Allahovim emerom, vjernici su se po sedmi put družili u divanhani  džamije "Omer ibn el-Hattab” uz nedjeljni muhabet. Novi gost je bio Resul-ef. Alić, koji je prisutne podsjetio na značaj Miradža u vjernikovom životu. Iako se vrijeme u nedjelju promijenilo, divanhana džamije je bila puna.

U nedjelju, 31.03.2019., nakon sabah namaza, Allahovim emerom, vjernici su se po sedmi put družili u divanhani  džamije “Omer ibn el-Hattab” uz nedjeljni muhabet

Naš gost je bio Resul-ef. Alić, koji nas je jutros podsjetio na značaj Miradža u vjernikovom životu. Iako se vrijeme u nedjelju promijenilo, divanhana džamije je bila puna.

Resul-ef. je govorio o bitnim porukama iz života Božijeg Poslanika, koje su svakom vjerniku krucijalne za njegov svakodnevni život. Bitno je da živimo životom Poslanika Muhammeda s.a.v.s., i da u društvu promičemo vrijednosti koje nam je on ostavio u amanet.

Nakon predavanja druženje je nastavljeno uz doručak, a Resul-ef. nas je nakon toga počastio i učenjem ilahija, zajedno sa našim Hamzom Ćelovićem.

Pozivamo vas da nam se i naredne nedjelje pridružite, da svi zajedno budemo pod okriljem Allahove milosti i Njegova zadovoljstva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter