Ramazanske posjete glavnog imama: Hrasnica-nova džamija, Kovači, Teftedarin do i Hrasnica

U četvrtak 24. maja 2018. godine / 09. ramazana 1439. H.g. glavni imam MIZ Sarajevo dr. hfz. Kenan ef. Musić nastavio je sa realizacijom ramazanskih posjeta sarajevskim džematima.

Prije podne-namaza glavni imam je posjetio džemat Hrasnica – nova džamija. U njegovoj pratnji je bio zamjenik glavnog imama Malik ef. Šljivo, a dočekao ih je Dervo ef. Hodžić. Nakon kratkog upoznavanja o radu džemata i obilasku džamije, kojom je bio impresioniran, glavni imam je održao prigodno predavanje, u kojem je pozvao džematlije da se druže i na taj način odgajaju jedni druge. Dr. hfz. Musić je poručio prisutnim džematlijama da budu povjerljivi i da grade povjerenje, jer i sam Poslanik je bio El- Emin – Povjerljivi.

Poslije podne-namaza glavni imam je posjetio džemat Kovači gdje ga je dočekao Asad ef. Fočo. U svome obraćanju glavni imam je govorio o emanetu koji mu je povjeren da bude glavni imam od strane muftije sarajevskog i reisu-l-uleme.

Poruka glavnog imama je bila da Bog dragi ljudima u Ramazanu povećava bereket, uputivši poziv džematlijama da taj bereket podijele sa svojim prijateljima, rodbinom i komšijama te da iskoriste blagodati dove.

Treća posjeta je realizovana na  ikindija-namaza u džamiji Teftedarin Do. U pratnji glavnog imama je bio pomoćnik glavnog imama Elvedin ef. Klisura, a srdačno ih je dočekao mr. Adis ef. Sultanović  i Džematski odbor.

Glavni imam je tom prilikom obišao mekteb i novosagrađenu vakufsku kuću, te je prije ikindije- namaza održao prigodno predavanje. Dr. hfz. Musić je izrazio svoje zadovoljstvo što dolazi u novosagrađenu džamiju, poručivši džematlijama da iskoriste Ramazan, čiji dani i noći neumitno prolaze.

Glavni imam je poručio okupljenim vjernicima kako sebe u ramazanu moramo preispitati, kao i naš odnos prema materijalnom i nematerijalnom.

Na teravih-namazu glavni imam je boravio u posjeti džematu Hrasnica kod Elmedin ef. Hodžića.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter