Ramazanske aktivnosti u džematu Jarčedoli: Dječija mukabela i zajednički iftari za omladinu, žene i mekteblije

Džematski odbor džemata Jarčedoli se potrudio da ovog ramazana organizuje sadržaje koji su namijenjeni za sve kategorije svojih džematlija. U utorak 9. dana ramazana je upriličen omladinski iftar za članove mreže mladih. Bilo je to lijepo druženje mladih koji su nakon iftara i klanjanja akšam namaza pomogli uređenje nove mektebske učionice, gdje su uredili novu džematsku biblioteku i pripremili klupe i stolice kako bismo mogli u novoj učionici upriličiti iftar za žene.

U petak 19. ramazana upriličen je iftar za žene. Iftar je upriličen prelijepom ambijentu nove mektebske učionice. To je ujedno i prvi sadržaj koji smo organizovali u prostoru nove učionice koja je izgrađena u sklopu vakufskog ubjekta. Također, bitno je napomenuti da su se naše džematlijke u ovom mubarek mjesecu organizovale da očiste i urede novu mektebsku učionicu i garsonjeru za svečanost dodjele vakufnama i zahvalnica koja će biti upriličena u srijedu 29. maja.

U subotu 20. dana ramazana smo organizovali zajednički iftar za naše mekteblije i njihove roditelje. To je bila prilika da se sumiraju rezultati protekle mektebske godine i unaprijedi saradnja između mekteblija, njihovih roditelja i našeg džemata. Nakon iftara i klanjanja akšam namaza najmlađi su uživali na haremu džamije puštajući lampione. Također, vrijedno je napomenuti da ove godine u našem džematu pored redovne mukabele koja se uči svakim danom poslije podne namaza, organizovana je i dječija mukabela svakim danom poslije ikindije namaza. Na mukabeli je prisutno 15 polaznika mektebske pouke a mukabelu vode članice mreže mladih džemata Merjem Mekić i Amina Dževlan.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim džematlijama i prijateljima džemata Jarčedoli za podršku u navedenim aktivnostima i upućujemo dove Uzvišenom Allahu da im podari nagradu za njihovo dobročinstvo i podršku našem džematu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter