Ramazan za najmlađe Mreže mladih Vogošća: ”Ramazanski kandilji”

Treću godinu zaredom članovi Mreže mladih Vogošća realizuje projekat "Ramazan za najmlađe". Cilj projekta je da djeci kroz cjelomjesečno druženje razvijemo lijepe navike, prije svega učenja Kur'ana koje se odvija svakodnevno na pet lokacija u Vogošći. Tu su još i zajednički iftari kao i učenje o herojima koji su živote dali da bi mi danas slobodno islam živjeli. Prijavite svoje dijete i učestvujete u zajedničkom naporu da kreiramo društvo dobrih ljudi.

Treću godinu zaredom članovi Mreže mladih Vogošća, uz značajnu podršku Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, Općine Vogošća, Hifa Petrola, Jedilera d.o.o, gospodina Selima Balića, i drugih ljudi kao i džematlija sa područja Općine Vogošća realizuje projekat “Ramazan za najmlađe”.

Cilj projekta je da djeci kroz cjelomjesečno druženje razvijemo lijepe navike, prije svega učenja Kur’ana koje se odvija svakodnevno na pet lokacija u Vogošći. Tu su još i zajednički iftari kao i učenje o herojima koji su živote dali da bi mi danas slobodno islam živjeli.

Proučene hatme djeca poklanjaju na šehidskom mezarju Kovači pred duše rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića i svih šehida koji su ukopani na Kovačima kao i pred duše svih bosansko-hercegovačkih šehida.

Pozivamo Vas da budete dijelom ovog našeg projekta. Prijavite svoje dijete i učestvujete u zajedničkom naporu da kreiramo društvo dobrih ljudi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter