Radost džemata Lubine džamije: Ikrar dova Suadu Hasanbegoviću

U subotu 29. juna 2019. godine poslije podne-namaza u Lubinoj džamiji na Vratniku upriličena je ikrar-dova Suadu Hasanbegoviću. Bila je to lijepa prilika da sve džematlije podijele radost, ali i ponos s obzirom da su džematlije ovog džemata uspjele obezbijediti odlazak na hadž za g. Hasanbegovića, koji je to zasigurno I zaslužio.  

Sama lijepa atmosfera i lijep hal su prisutnima puno toga kazali. Bilo je i puno emocija sa svih strana, a posebno od budućeg hadžije Hasanbegovića, koji se ovom prilikom iskreno zahvalio imamu mr. Salih-ef. Meštrovcu, ali i ostalim džematlijama koji su učestvovali u ovom hajru. Toj ljepoti i atmosferi su doprinijeli h. Bekir-ef. Hodžić, mr. Anis ef. Ajdinović direktor Federalne inspekcije, Alija-ef. Suljić, Zikret-ef. Hatić, Mirza Emirzade-ef. Ganić, mualima hadži Senida Klisura-Balić, hadži Enisa Meštrovac te mr. Suad-ef. Balić, imam, hatib i muallim džemata Sedrenik, koji je održao i prigodan vazu nasihat.  

Molimo Allaha dž.š. da ih sve nagradi Svojom nagradom a posebno džemat Lubine džamije, Džematski odbor, i sve one koji su se uključili u akciju kojom je g. Suad Hasanbegović obradovan odlaskom na hadž.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter