Radionica povodom Nove hidžretske godine pod nazivom „Hidžra“ u džematu Alipašino Polje C faza

U organizaciji džemata i Sektora za brak i porodicu Alipašino Polje C faza u prostorijama mekteba je u petak 23. augusta održana radionica povodom Nove hidžretske 1441. godine pod nazivom „Hidžra“.

Radionici je prisustvovalo više nego zadovoljavajući broj, njih 36-ero. Na našoj radionici prisustvovali su muallim Muhamed-ef. Tvrtković i njegova supruga Jasina Tvrtković koordinatorica za Sektora za brak i porodicu džemata Alipašino Polje C faza.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Džematskom odboru na organizaciji i podršci radionice. Posebno se zahvaljujemo prisustvu aktivista Mreže mladih istog džemata koji su bili na pomoći prilikom realizacije radionice s koordinatorom Vedadom Delićem koji nam je konstruisao specifičnu izradu i konstrukciju slike Mekke i Medine koja će biti korištena na radionicama koje obrađuju temu Hidžra.

Na radionici polaznici su saznali o historijskom događaju same Hidžre, pećini Sevr te specifičnosti vezane za Poslanikovu devu Kasvu. Uz slatku zakusku dječica su se odmorila između časova.

Jasmina Arnautović Sitnić, voditelj radionice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter