Prijem za polaznike Škole hifza MIZ Sarajevo: Kur’an ti neće dati sebe, dok mu se ti ne daš

Krajem mjeseca decembra prošle godine u Sultan Fatihovoj – Carevoj džamiji u Sarajevu održano je takmičenje najuspješnijih polaznika Škole hifza s područja Muftiluka sarajevskog. Takmičenju je pristupilo dvadeset i šest polaznika s područja medžlisa Sarajevo, Visoko, Kakanj, Gračanica, Breza i Kiseljak. Takmičenje je organizirano u tri kategorije, hifz Amme džuza, u kojoj su se takmičili polaznici Škole hifza do 12 godina, zatim kategorija hifz 29. i 30. džuza do 15 godina, te hifz 28. i 29. džuz ili 1. i 2. džuza do 18. godina starosti.

Najuspješniji takmičari na ovom takmičenju bili su predstavnici Škole hifza MIZ Sarajevo, što je bio povod da za njih i njihove muhaffize, glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić, u ponedjeljak 20. januara 2020. godine u prostorijama medžlisa upriliči prigodan prijem. 

Prijemu su prisustvovali svi muhaffizi Škole hifza MIZ Sarajevo na čelu sa koordinatorom Škole hifza Sadrudin-ef. Išerićem. Dobrodošlicu takmičarima i njihovim muhaffizima iskazao je pomoćnik glavnog imama hafiz Ammar-ef. Bašić koji je istakao kako je Škola hifza vrlo važan segment vjersko-prosvjetnog rada i da je trud koji polaznici Škole ulažu vidljiv i da ga treba cijeniti i nagraditi.  

U svom izlaganju glavni imam je istakao svoje zadovoljstvo što Škola hifza MIZ Sarajevo postiže zapažene rezultate.

-Kur’an nadvisuje i Kur’an ništa nadvisiti ne može.Ne sumnjam u vaš rad i rad vaših muhaffiza, i vjerujem da će te svakim danom biti sve bolji i bolji. Moj savjet vama, kao učenicima na ovom plemenitom putu, jeste da nikada ne odustajete, jer tek kada odustaneš, tada si doživio neuspjeh. Može se desiti da neke stvari nekada morate malo odgodite, ali morate uvijek ostati na ovom putu – riječi su glavnog imama hafiza Musića koji je polaznicima poručio kako im Kur’an neće dati sebe, dok oni sebe njemu ne daju.   

Na kraju je glavni imam hafiz Musić čestitao svim takmičarima uručivši im prigodne hedije ispred MIZ Sarajevo. Ovom prilikom nagrađeni su: Boudellaa Nedžla, Rešidović Sara, Karčić Amina (punkt Ilidža – muhaffiza hafiza Amina Drkić), Alihodžić Mujo, Hassan Omar, Muhammed Muhammed, (punkt Careva – muhaffiz hafiz Sadrudin-ef. Išerić i Ahmed Kalajdžić), Zećo Davud, Zećo Tarik (punkt Vogošća – muhaffiz hafiz Hikmet-ef. Džanko i hafiz Amir-ef. Nedimović) Krdžić Ajla, Krdžić Ahmed, Ćatić Randa (punkt Ilijaš – muhaffiz hafiz Amir Nedimović i Mejrima Valjevac) Gagula Hamza, Kosovac Amina, Swaiseh  Amr (punkt Istiklal – muhaffiz mr. hafiz Maid-ef. Ibrahimović i hafiz Belmin Čehajić) i Durić Merjem (punkt Stup – muhaffiz hafiz Abdussamed-ef. Podojak)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter