Prijem kod glavnog imama za Lejlu Skelić, mektebsko dijete, koja nastavlja školovanje na jednom od najprestižnijih svjetskih univerziteta, MIT-u u Sjedinjenim Američkim Državama

Dana 3. maja 2019. godine glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić upriličio je prijem za Skelić Lejlu, njenu majku i njenog muallima iz mekteba Hrasnica, Dervu-ef. Hodžića. Lejla Skelić je jedan od najperspektivnijih matematičara u našoj domovini i ubrzo studij nastavlja na jednom od najprestižnijih svjetskih univerziteta, MIT-u, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ono što ovu djevojku čini posebnom jeste da je bila redovna u mektebu, kao učenica osnovne škole, gdje je ostvarila zapažene rezultate na takmičenjima, a kao srednjoškolka aktivna je članica svog džemata.

Glavni imam je u svojoj poruci Lejli i njenim roditeljima kazao da je Lejla primjer kakvi omladinci trebaju našoj domovini u budućnosti, odani vjeri i Gospodaru, ali u isto vrijeme predani i uzorni u onome što vole da rade. Kazao je da su najbolji oni koji koriste drugima i da se nada da će znanje koje stekne na MIT-u prenijeti budućim naraštajima u našoj domovini.

„Sticati znanje u ime Gospodara je ono čemu djecu u mektebu poučavamo, i tako želimo da se i ti prema svome talentu odnosiš, a onda će ti Gospodar svaka vrata, ako Bog da, otvarati.“ – poruka je hafiza Musića vrijednoj Lejli, kojoj je kao znak pažnje i sjećanja na mektebske dane i ovaj svečani prijem, poklonjen kvalitetan laptop, koji je glavni imam obezbijedio sa svojim saradnicima i Dervom-ef. Hodžićem.

Ovo je ujedno i poruka svim učenicima mekteba pri Medžlisu IZ Sarajevo povodom završetka mektebske godine da se još više posvete nauci i znanju, jer će se u budućnosti svačiji trud, rad i zalaganje pratiti, vrednovati i na pravi način znati prepoznati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter