Prigodan program povodom Lejletu-r-regaiba u džematu Soukbunar

Dana, 07. marta 2019. godine/ 01. redžeba 1440. h. godine, nakon jacije-namaza u džematu Soukbunar organizovan je program povodom mubarek noći Lejletu-r-regaiba. Program su izveli učenici medrese i polaznici mekteba. U ovoj mubarek noći pokrenut je projekat: rekonstrukcije predulaza hadži Turhanove džamije na tranzitu, zamjena prostirke u džamiji i toplotna fasada. Nadamo se odzivu naših i drugih džematlija koji će učestvovati u ovom hairli projektu.

Dana, 07. marta 2019. godine/ 01. redžeba 1440. h. godine, nakon jacije-namaza u džematu Soukbunar organizovan je program povodom mubarek noći Lejletu-r-regaiba.

Uvodno ašere je proučio učenik četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese Faris Krilić. Dobrodošlicu prisutnim džematlijama je  iskazao imam džemata Soukbunar hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović. Program su izveli učenici medrese i polaznici mekteba. Zikr je predvodio hadži Esed Alijević, a predavanje je odražao imam džemata Soukbunar.

U ovoj mubarek noći pokrenut je projekat: rekonstrukcije predulaza hadži Turhanove džamije na tranzitu, zamjena prostirke u džamiji i toplotna fasada. Nadamo se odzivu naših i drugih džematlija koji će učestvovati u ovom hairli projektu.

Večerašnji program je krunisan dovom koja je upućena Allahu, dž.š., da podari svaki dobro prisutnima džematlijama, njihovim porodicama i svim muslimanima. Na kraju je podijeljena halva kao znak očuvanja tradicije na našim prostorima.

Tekst napisao imam džemata Soukbunar hafiz mr. Maid ef. Ibrahimović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter