Predstavnici Sarajevskog muftijstva i MIZ Sarajevo posjetili mektebe Raštelica, Budmolići i Osenik

Rukovilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog dr. Abdulgafar Velić i pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Elvedin-ef. Klisura posjetili su u subotu 28. septembra sarajevske mektebe Raštelica, Budmolići i Osenik.

Cilj ove posjete jeste da se na početku nove mektebske godine posjete polaznici mektebske pouke i muallimi, te da im se čistita i požele značajni rezultati i uspjesi.

Mektebi Raštelica, Budmolići i Osenik su rubni mektebi i džemati na području Muftiluka sarajevskog. Iako još uvijek određeni broj mekteba na ovim rubnim područjima nema najbolje uslove za rad, procenat pohađanja mektebske nastave u ovim mektebima je izuzetno visok. U pojedinim džematima, među kojima je i džemat Raštelica, sva djeca pohađaju mektebsku nastavu.

Dr. Abdulgafar Velić i Elvedin-ef. Klisura podsjetili su polaznike mektebe na određene važne lekcije na mektebskoj pouci, te ih pozvali da budu od koristi svojim porodicama i džematima. Tokom ovih posjeta polaznici mekteba dobili su i određene poklone.

Glavna poruka dr. Velića odnosila se na važnost učenja temeljnih vrijednosti, a to su vjerovanje, ponašanje, kvalitetno odrastanje zahvalivši i roditeljima na trudu, upornosti i želji da svoju djecu izvedu na Pravi put, ali i muallimima u ovim džematima Medžlisa islamske zajednice Sarajevo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter