Predramazanski online program za žene pet sarajevskih džemata

Dok nam proljeće i lijepo vrijeme najavljuju najdražeg gosta, mubarek mjesec ramazan, srca se pune druženjem s džematlijkama. Grupa muallima sarajevskog medžlisa (džemata Carine na Vratniku, Vogošće, Bačića sa Stupa, Dobrinje 3 i Osjeka) ponovo su virtualno oživjele predramaznsku atmosferu u svojim džematima.

Naše džamije ukrašene beharom i mirisne čekaju da ih ponovo uljepšamo našim druženjem, Kur’anom, zikrom, omladinom, džematlijama. Allahova kuća najljepše odgaja insana, ona nas uči da uvijek treba raditi, dotjerivati, dotjerano ponovo dotjerivati, uvijek sebe popravljati i dotjerivati svoja djela. Upravo to je bio i cilj ovog virtualnog druženja više džemata.

Na početku programa, obratila se muallima Dženana Delić kao moderatorica programa u kojem je poselamila prisutne, a učenjem odlomka iz Kur’ana lijepim i milozvučnim glasom vjernice je počastila muallima Mejrima Valjevac. Prigodnim predavanjem obratila se hafiza Hajra Imamović- Zulum, a izvedbom ilahija i kasida Šaha Isaković. Na kraju dovu je proučila Fatima Čeliković-Hodžić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter