Predramazanska posjeta starijim i iznemoglim u džematu Soukbunar

Dana, 04. maja 2019. godine / 29. ša’bana 1440. h. godine posjetili smo nekoliko starijih i iznemoglih džematlija u našem džematu. Među islamskim vrijednostima kojima vjera pridaje pažnju i o njima mnogo govori, jeste uvažavanje i poštivanje starijih i iznemoglih osoba. 

Svi imamo trenutke kada se prisjetimo određenih događaja iz našeg života i žalimo što nismo bili bolji vjernici. Stvorimo naviku da budemo ljubazni i pažljivi prema starijima ne očekujući ništa za uzvrat. Pažljivost i poštivanje prema starijim je ipak nešto što će ljudi vidjeti i cijeniti. 

U obilasku starijih i iznemoglih džematlija pomogli su nam predstavnici Mreže mladih i Sektora za brak i porodicu u džematu Soukbunar. Imali smo namjeru iskazati poštivanje i suosjećanje prema starijim i iznemoglim. Poneki su pustili suzu radosnicu, jer su shvatili da nisu zaboravljeni. Imam džemata hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović je iskazao riječi podrške svim džematlijama. Podijeljene su skromne hedije u znak pažnje  prema starijim i iznemoglim.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter