Posjeta službenika MIZ Sarajevo korisnicima Kantonalne javne ustanove “Gerontološki centar”

Medžlis islamske zajednice Sarajevo u svom radu i aktivnostima posebnu pažnju posvećuje našim starijima, pogotovo onima koji svoje treće životno doba provode u domovima za stare i iznemogle osobe.  Ta saradnja je posebno intenzivirana sa Kantonalnom javnom ustanovom „Gerontološki centar“, koji u Sarajevu egzistira od 1952. godine. Za dobre odnose sa ovom ustanovom zasluge pripadaju i vrijednom timu MIZ Sarajevo na čijem čelu je muallima Amela Brdar zajedno sa još nekoliko sarajevskih muallima te imamom mr. Salih-ef. Meštrovcem.

Medžlis islamske zajednice Sarajevo u svom radu i aktivnostima posebnu pažnju posvećuje našim starijima, pogotovo onima koji svoje treće životno doba provode u domovima za stare i iznemogle osobe.  Ta saradnja je posebno intenzivirana sa Kantonalnom javnom ustanovom „Gerontološki centar“, koji u Sarajevu egzistira od 1952. godine.

Za dobre odnose sa ovom ustanovom zasluge pripadaju i vrijednom timu MIZ Sarajevo na čijem čelu je muallima Amela Brdar zajedno sa još nekoliko sarajevskih muallima te imamom mr. Salih-ef. Meštrovcem. Ovaj vrijedni tim često zijareti ovu ustanovu, gdje se uz prigodne programe i predavanja održavaju druženja sa korisnicima Gerontološkog centra u Nedžarićima.

Posljednje takvo druženje je održano u subotu 23. marta, kada se prisutnima u ovom Centru obratio mr. Meštrovac, koji je prenio selame glavnog imama doc. dr. hafiza Kenana-ef. Musića, nakon čega je govorio o svetim mjesecima, a posebno mjesecu redžebu, njegovoj svetosti i hurmetu, poručivši kako je potrebno što više učiniti dobrih djela u njemu, s obzirom da se ista  višestruko i nagrađuju.

Salih-ef. Meštrovac je iskoristio priliku i da ukaže na neke primjere Poslanikove s.a.v.s. ljubaznosti, milosti i poštovanja prema starijima. Ti primjeri prenose plemeniti stav islamske etike pri odnosu prema starijima, i pokazuju muslimanima, generaciji za generacijom, koji model u tome trebaju da slijede.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter