Posjeta glavnog imama MIZ Sarajevo i atašea za vjerska pitanja Republike Turske povratničkim džematima Kijevo i Trnovo

U srijedu, šesnaestog dana ramazana 1442.H. godine, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar ef. Velić i Ataše za vjerska pitanja pri ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini gosp. Junus Keleš  posjetili su povratničke džemate Kijevo i Trnovo. Tom prilikom svim prisutnim džematlijama uručeni su mushafi i drugi vrijedni pokloni.

U svom obraćanju  glavni imam dr.  Abdulgafar Velić čestitao je prisutnima mjesec ramazan ističući da je on prilika da popravimo naše stanje, ali i naše međusobne odnose. Također, zahvalio se gosp. Kelešu na kontinuiranoj podršci projektima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i jako dobroj saradnji.

Glavni imam je obišao i gradnju  vakufske kuće u Kijevu gdje se upoznao sa dinamikom radova na ovom, za džemat Kijevo, iznimno važnom projektu.

Junus Keleš, Ataše za vjerska pitanja Republike Turske u svom obraćanju poselamio je prisutne džematlije ističući zadovoljstvo da ima priliku da se u mjesecu ramazanu sretne s njima i uruči ima poklone naroda Turske.

U pratnji glavnog imama bili su  njegov pomoćnik  Elvedin ef. Klisura i Ferid ef. Ganić, kordinator za društvenu brigu pri Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter