Posjeta delegacije Republike Indonezije Istiklal džamiji

Specijalni izaslanik predsjednika Republike Indonezije za međureligijski dijalog i saradnju nj.e.  dr. Syafiq A. Mughni boravio je u posjeti Istiklal džamiji. U njegovoj pratnji bile su diplomate Ambasade Republike  Indonezije u Sarajevu. Gospodin Syafiq je istakao važnost Istiklal džamije koja predstavlja simbol prijateljstva između bošnjačkog i indonežanskog naroda, te je zaključeno da se intenzivira saradnja i međusobni susreti.

Specijalni izaslanik predsjednika Republike Indonezije za međureligijski dijalog i saradnju nj.e.  dr. Syafiq A. Mughni boravio je u posjeti Istiklal džamiji. U njegovoj pratnji bile su diplomate Ambasade Republike  Indonezije u Sarajevu.

Nakon klanjanja podne-namaza i obilaska džamije gost se susreo sa imamom mr. Ahmet-ef. Skopljakom. Na sastanku se razgovaralo o funkcionisanju džamije i džematskim aktivnostima.

Gospodin Syafiq je istakao važnost Istiklal džamije koja predstavlja simbol prijateljstva između bošnjačkog i indonežanskog naroda, te je zaključeno da se intenzivira saradnja i međusobni susreti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter