Počeo proljetni semestar Mreže mladih

Proteklog vikenda počeo je proljetni semstar Mreže mladih, jedinstvenog programa za mlade koji se realizira na području Muftiluka sarajevskog u 16 općina. Mreža mladih Medžlisa islamske zajednice Sarajevo obuhvata 8 općina, a program realizira 10 koordinatora.

Karakteristika programa rada Mreže mladih jesu interaktivne radionice gdje mladi planiraju svoje  aktivnosti koje realiziraju zajedno u svojim džematima i mahalama. Svaka radionica i akcija inspirirana je kur’anskom porukom.

Moto prvog modula je sura El-Asr (Vrijeme). S ciljem formiranja jasne svijesti o porukama ove važne kur’anske sure, mladi se kroz ovaj modul podstiču na veću odlučnost, hrabrost, slobodu. Zapravo, ovaj modul od mladih traži veću podršku i zalaganje za džemat, Zajednicu, narod i domovinu.

Modul će kao rezultat imati petogodišnju strategiju razvoja Mreže u džematu i Medžlisu koja će biti smjernica u budućem razvoju Mreže, njenih aktivnosti i projekata.

Proljetni semestar Mreže mladih sastoji se od tri modula, koji će se realizirati tokom predstojeća tri proljetna mjeseca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter