Okončana 21. sezona Mektebske lige u malom nogometu: Najbolje mekteblije Stupskog brda

U nedjelju 25. februara 2018. godine okončana je 21. sezona Mektebske lige u malom nogometu za  polaznike mektebske nastave sa područja MIZ Sarajevo. Završnica ovog vrlo popularnog takmičenja među mekteblijama održana je u sportskoj dvorani Pete gimnazije/Gimnazije Dobrinja.

Sama završnica Mektebske lige u malom nogometu za sezonu 2017/2018. počela je polufinalnim susretima Stupsko brdo – Vlakovo 1:1 (penali 3:1) te Alipašino B faza – Zabrđe 2:3, nakon čega je odigrana i utakmica za treće mjesto u kojoj su spretniji bile mekteblije mekteba Vlakovo, koje su sa 2:1 bile bolje od mekteblija mekteba Alipašino B faza.

Finalni susret između malonogometaša Stupskog brda i Zabrđa je donio dosta uzbuđenja. Nakon rezultata 1:1 u regularnom dijelu utakmice, pristupilo se izvođenju penala, u kojima su uspješnije bile mekteblije sa Stupskog brda, koji su sa 3:1 upisali pobjedu čime su postali osvajači 21. sezone Mektebske lige MIZ Sarajevo.

Nakon finalne utakmice i zajedničkog klanjanja ikindije-namaza, upriličen je defile ekipa učesnica završnice te intoniranje državne himne. Odlomak iz Časnog Kur’ana je proučio Bilal Hamidović a prisutnima su se obratili zamjenik glavnog imama Malik ef. Šljivo te rukovodilac takmičenja i pomoćnik glavnog imama Elvedin ef. Klisura. Uslijedila je ceremonija zatvaranja i dodjela diploma i pehara najboljima.

Na ceremoniji zatvaranja 21. sezone Mektebske lige u malom nogometu, organizatori ispred MIZ Sarajevo dodjelili su zahvalnice muallimima koji su predvodili svoje mektebe te g. Hajrudinu Ćupriji, direktoru OŠ “Fatima Gunić” i g. Sejadu Šenderoviću, direktoru Pete gimnazije, s obzirom da su se utakmice u ovoj sezoni odigravale u sportskim dvoranama ove dvije škole.

Za najboljeg igrača sezone 2017/2018. proglašen je Salih Viteškić iz pobjedničke ekipe Stupsko brdo, dok je titulu najboljeg golmana ponio Amin Omeragić iz mekteba Zabrđe.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter