Održana tribina u džematu Soukbunar

U džematu Soukbunar, 04. februara 2018. /18. džumade-l-ula 1439. H. godine iza jacije namaza  održana je tribina, koju je učenjem ašereta otvorio penzionisani imam iz džemata Soukbunar prof. Mahmut ef. Kurtović. Poslije proučenog ašereta svojim milozvučnim glasovima sa nekoliko ilahija, braća Mensur ef. i Ridvan ef. Varaki, prisutnim su džematlijama napojili i razgalili njihove duše.

Dobrodošlicu velikom broju prisutnih džematlija uputio je hfz. mr. Maid. ef. Ibrahimović, imam džemata Soukbunar, nakon čega je predstavio gosta tribine, a to je bio poznati bh. vaiz hfz. Husejn ef. Čajlaković. Gost iz Zenice je nadahnuto govorio prisutnim vjernicima, čije reakcije su bile izuzetno pozitivne.

Na kraju programa,  prisutni imami sarajevskog medžlisa, proučili su kratke sure i „hatma dovu“ pred duše rahmetlija prof. dr. Ahmed ef. Smajlovića i njegove hanume Munire. Hatmu su proučile hadži hanume i članice udruženja „Ljubitelji prirode“.

Realizaciju ove predivne tribine u džematu Soukbunar finansijski je pomogao veliki prijatelj ovog džemata Mevludin ef. Pašić iz daleke Amerike, zbog čega mu ovaj džemat i Džematski odbor iskreno zahvaljuju,  uz dovu Allahu, dž.š., da mu to namiri iz svoje hazne, uz nadu da će u budućnosti  biti još ovakvih tribina koje će kod vjernika pospješiti ljubav i vezu sa lijepom vjerom islamom.

Zahvala pripada i svima onima koji su bili sebebom da se ova tribina organizuje, svim prisutnim imamima te džematlijama iz ovog i drugih džemata koji su došli da uveličaju istu.

Hfz. mr. Maid-ef. Ibrahimović imam, hatib i muallim džemata Soukbunar, MIZ Sarajevo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter