Održana tradicionalna Večer Kur’ana za žene u Lubinoj džamiji

U četvrtak 27. septembra 2019. godine vratnička ljepotica Lubina džamija sijala je posebnim nurom. Učenjem Kur’ana, salavata, tekbira, ilahija, kasida i različitih recitacija ovu noć su uljepšale svojim prelijepim glasovima naše mlade hafize i studentice Fakulteta islamskih nauka Šejma Mehić, Fatima Bosnić, Amina Arnaut i Azra Ljevaković. Dobrodošlicu velikom broju prisutnih vjernica iskazala je muallima Enisa Meštrovac.

Ovu noć za pamćenje u Lubinoj džamiji svojim predavanjem ukrasila je profesorica dr. Fahira Fejzić-Čengić, koja je održala prigodno predavanje o temi “Izazovi pred kojim stojimo”. Ulogu moderatora na vrhunski  i sebi svojstven način obavila je Alma Hadžić. Na kraju programa dovu je proučila jedna od najstarijih sarajevskih muallima hadži Aiša hanuma Fočak.

Posebna zahvalnost pripada Džematskom odboru, pojedincima koji ne žele javno eksponiranje kao i omladini Lubine džamije koji su hizmetili cijelo vrijeme i koji su svima uz slatkiše pripremili lijepu pisanu kur’ansko-hadisku poruku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter