Održana konstituirajuća sjednica Savjeta glavnog imama MIZ Sarajevo

Pravilnik o organizaciji i radu medžlisa i džemata Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, član 51, podrazumijeva uspostavljanje Savjeta glavnog imama koji “pomaže Glavnom imamu u planiranju i realizaciji vjerskih aktivnosti na području medžlisa.”

Tim povodom je glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo, doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić pozvao članova Savjeta na prvu, konstituirajuću sjednicu, 3. juna, u prostorijama Službe za vjerske i odgojno obrazovne poslove.

Pored Glavnog imama, koji je na čelu Savjeta, prisustvovali su i ostali članovi: Miralem-ef. Babajić, kao koordinator mreže mladih pri medžlisu, Elvedin-ef. Klisura, kao predsjednik osnovnog odbora Ilmijje, Adna Zulić, kao koordinatorica za brak i porodicu, Enver-ef. Hošić, kao najuspješniji muallim, i Mina Pleh, stručni saradnik za vjeronauku pri Prosvjetno-pedagoškom zavodu KS. Kao pridruženi članovi Savjeta su bili prisutni pomoćnici glavnog imama: mr. Malik-ef. Šljivo i mr. hafiz Ammar-ef. Bašić.

Nakon predstavljanja svakog od članova Savjeta i aktivnosti iz okvira nadležnosti koje imaju, na Savjetu su dogovoreni planovi i razmijenjene ideje za budući rad.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter