Održana Izborno-konstituirajuća Skupština MIZ Sarajevo: Poznat novi saziv Izvršnog odbora MIZ Sarajevo

U subotu 05. januara 2019. godine u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese održana je Izborno-konstituirajuća sjednica Skupštine Medžlisa islamske zajednice Sarajevo.

U subotu 05. januara 2019. godine u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese održana je Izborno-konstituirajuća sjednica Skupštine Medžlisa islamske zajednice Sarajevo. Nakon učenja odlomka iz Časnog Kur’ana dobrodošlicu uz čestitke novoizabranim članovima Skupštine uputio je dosadašnji predsjednik Izvršnog odbora MIZ Sarajevo g. Jusuf Zahiragić, koji je i predsjedavao Skupštinom do izbora Radnog predsjedništva.

Nakon izbora Radnog predsjedništva, što je bila prva tačka dnevnog reda, novoizabrani članovi Skupštine su upoznati sa osnovnim biografskim podacima članova za Izvršni odbor, nakon čega je uslijedilo i glasanje za iste.

Nakon provođenja glasanja, Izborna komisija MIZ Sarajevo prezentovala je rezultate na osnovu kojih su poznati novoizabrani članovi Izvršnog odbora MIZ Sarajevo, a to su: Jusuf Zahiragić, Mustafa Čengić, Hajrudin Ćuprija, Fatima Makić, Šefkija Botonjić, Zijad Suljić, Nurko Čaušević, Mina Pleh, Elma Avdić i Selmir Vrabac iz reda civila te: Enver-ef. Hošić, Muhamed-ef. Velić, Muhamed-ef. Memić i hfz. Hikmet-ef. Džanko, iz reda imama i uposlenika MIZ Sarajevo, te glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić.  

Rezultati su proslijeđeni Okružnoj izbornoj komisiji na verifikaciju, a konstituirajućoj sjednici je prisustvovalo 154 od 165 verifikovanih članova Skupštine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter