Održan seminar za koordinatore Mreže mladih

Koordinatori Mreže mladih Muftijstva sarajevskog u četvrtak su prirustvovali seminaru u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) u Sarajevu.

Osnovni povod ovog susreta jeste rezime dosadašnjih aktivnost, njihova analiza, kao i planiranje budućih projekata.

Koordinatori su, unutar ovog planiranog okvira, međusobno podijelili iskustva sa terena, te na osnovu njih analizirali snage koje karakteriziraju Mrežu mladih, kao i mogućnosti koje se nalaze pred akivistima. Isto tako, kritički se govorilo o slabostima Mreže mladih, kao i realnim prijetnjama koje je mogu oslabiti.

Kroz zajedničku diskusiju definirani su praktični prijedlozi kako iskoristiti snage i mogućnosti, ali i adekvatno odreagovati na prijetnje i korigovati vlatite slabosti. Ova aktivnost je rađena uz savjete i prijedloge Valdeta Peštalića, trenera i konsultanta.

Uz pohvalu i afirmativan govor o odličnom snalaženju omladine u pandemijskoj godini, koordinatori su tokom seminara predstavili prijedloge za aktivnosti u narednom periodu.

U cilju bolje organizacije i uspješnijeg djelovanja formirani su specijalizirani timovi koji će djelovati po sektorima; edukativnom (kreiranje i osmišljavanje tematskih radionica i drugog edukativnog sadržaja), humanitarnom (iznalaženje načina da se bude na usluzi službama zajednice zaduženim za društvenu brigu), administrativnom (briga o administraciji i formalnim aktima), te medijskom (oglašavanje i promocija aktivnosti).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter