Održan redovni seminar za imame MIZ Sarajevo

U srijedu, 3. februara 2021. godine, u Sultan Fatihovoj-Carevoj džamiji održan je redovni seminar za imame Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Na početku seminara imamima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić i upoznao imame o aktuelnim pitanjima vezanim za svakodnevni rad imama i Službe za vjerske i odgojno obrazovne poslove.

Gost seminara je bio dr. Ahmed-ef. Purdić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, kojem je to prvi susret sa sarajevskim imamima od kada je preuzeo ovu dužnost.

Ahmed-ef. Purdić je poselamio prisutne imame, te im se posebno zahvalio na svakodnevnom vrijednom i časnom radu.

  • Doprinos imama u vandrednim okolnostima, gdje smo kao zajednica pokazali veliku odgovornost naspram novonastale situacije je nemjerljiv. Dosljednom primjenom svih mjera Islamske zajednice i nadležnih organa dali smo svoj doprinos u sprečavanju širenja bolesti, zaštitili vjernike, ali i sačuvali kontinuitet vjerskog života, kao jedna od rijetkih zajednica vjernika u svijetu, istakao je dr. Ahmed Purdić.

U drugom dijelu seminara mr. Ammar-ef. Bašić je prezentirao imamima trenutno istraživanje koje se provodi, a tiče se odnosa Islamske zajednice sa nevladinim organizacijama, o čemu su i imami kroz diskusiju dali svoj doprinos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter