Održan predramazanski seminar sa imamima MIZ Sarajevo

Glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić sa svojim saradnicima održao je predramazanski seminar sa imamima u stalnom radnom odnosu. Imami su bili raspoređeni po općinama, u 7 grupa, gdje broj prisutnih nije prelazio maksimalan dozvoljeni broj okupljanja shodno regulativama državnih institucija. Imami su nosili maske i rukavice te su držali distancu.

Na seminaru, koji je održan u utorak i srijedu, 21. i 22. aprila, glavna tema bila je organizacija vjerskog života u ramazanu. Prema Rijasetovim instrukcijama, Medžlis IZ Sarajevo je donio odluku da će se nastaviti kontinuitet vjerskih aktivnosti  u džematu, ali samo uz prisustvo imama i džematskog odbora. Klanjat će se svi namazi i učiti mukabela. Članovima džematskog odbora su izdate potvrde o dozvoli kretanja za vrijeme aktivnosti koje će dešavati u vrijeme policijskog sata.

Glavni imam je pohvalio ozbiljan pristup imama u dosadašnjem izazovu pandemije, s obzirom na dosljednost u provođenju mjera. Seminar je pokazao visok stepen jedinstva među imamima u zajedničkom nastojanju prevazilaženja ovog izazova pandemije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter