Održan ”Otvoreni mektebski dan”: Nekoliko stotina djece uživalo u bogatom programu

U nedjelju je, u sklopu manifestacije ”Selam, ya Resulallah“, u Domu mladih KSC ”Skenderija” u Sarajevu organiziran ”Otvoreni mektebski dan“, u kojem je učestvovalo nekoliko stotina djece, polaznika sarajevskih mekteba.

Mr. Malik-ef. Šljivo, pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, kazao je kako u okviru manifestacije u kontinuitetu biva održan program namijenjen djeci, polaznicima mektebske nastave.

”Ove godine smo malo promijenili koncept programskog sadržaja. Do sada su bili kvizovi i takmičenja, a danas je to više zabavnog karaktera”, rekao je mr. Šljivo.

Dvoranu je ispunila dječija graja, a mališani su uživali u pomno pripremljenom vjerskom i kulturno-zabavnom program u kojem su učestvovali Ismail Sitnić, Hor MIZ Sarajevo i Latif Moćević sa svojim Mravkom Travkom. Prisutnim mekteblijama su se poemom “Tebi mila moja” predstavile i polaznice mekteba Sokolović Kolonija I Šahović Nejla i Kuč Merjem, te polaznice mekteba Lužani Dolovac Zerina i Alajbegović Ajna sa recitalom “Majka”.

Program je okončan dovom roditeljima u izvedbi voditeljki programa Esme Zulić i Amine Klisura koje su na sjajan način obavile uloge moderatorki programa.

Okupljenoj djeci se obratio glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić. Manifestacija ”Selam, ya Resulallah“ počela je 30. oktobra, a bit će završena 27. novembra kada će u Dvorani ”Mirza Delibašić”- KSC Skenderija biti održana ”Večer muslimanske duhovnosti“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter