Obilježen jubilej 20 godina postojanja džemata Studentskog naselja Bjelave

U ponedjeljak 18. marta 2019. godine u prostorijama restorana Studentskog naselja Bjelave, upriličena je Svečanost povodom dvadeset godina od osnivanja i rada džemata SN Bjelave. Svečanost su uveličali: dekan FIN-a, prof. dr. Zuhdija Hasanović, pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo hafiz Ammar-ef. Bašić, koji je bio i specijalni gost predavač, pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo Miralem-ef. Babajić, Šerif-ef. Delić, koordinator ispred džemata SN Bjelave, Armina Muzaferija, Hor Vatan i mnogi drugi. Moto kojim se rukovodi džemat SN Bjelave jeste kur'anski ajet : "Želim samo da popravim stanje, a moj uspjeh zavisi od Allaha ".

U ponedjeljak 18. marta 2019. godine u prostorijama restorana Studentskog naselja Bjelave, upriličena je Svečanost povodom dvadeset godina od osnivanja i rada džemata SN Bjelave.

Svečanosti su prisustvovali dragi gosti, čija pomoć i podrška nikad nisu izostale. Svečanost su uveličali: dekan FIN-a, prof. dr. Zuhdija Hasanović, pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo hafiz Ammar-ef. Bašić, koji je bio i specijalni gost predavač, pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo Miralem-ef. Babajić, Šerif-ef. Delić, koordinator ispred džemata SN Bjelave, zamjenik direktora Studenstkog centra IZ-e, hafiz Špendi Fidani, predsjednik SPUS-a i mnogi drugi.

Specijalni gosti, koji su se potrudili da ova noć ostane još dugo u pamćenju studenata su Armin Muzaferija i Hor Vatan.

Na početku programa odlomak iz Kur’ana Časnog pročio je hafiz Edin Matović. Potom je prikazan promo video o džematu Studentskog naselja Bjelave, kao i aktivnosti koje ovaj džemat sprovodi. Prisutnima se ispred džemata i studenata obratio  imam Ibrahim Makić, koji je ukratko predstavio ciljeve u budućem radu i djelovanju.

Džemat SN Bjelave sa svojim predstavnicima se u znak zahvalnosti i podrške u radu odlučio uručiti zahvalnice za glavnog imama doc. dr. hafiza Kenana-ef. Musića, dekana FIN-a prof. dr. Zuhdiju Hasanovića, koordinatora Šerifa-ef. Delića, g. Ramiza Gojaka te Džematu SD Nedžarići i Asocijaciju studenata FIN-a.

Nakon službenog djela, hafiz Ammar-ef. Bašić  je održao  prelijepo predavanje u kojem je skrenuo pažnju na kontinuitet rada u životu, posebno pohvalivši dvadeset godina rada i djelovanja naših studenta. U svom obraćanju mladima je skrenuo pažnju na značaj  kontinuiranosti u činjenju dobra, društvenog angažmana i pomoći zajednici te na nagradu koja nas očekuje od truda i činjena dobra na Božijem putu.

Oduševljenje je izazvao i vrsni izvođač ilahija Armin Muzaferija, kao i vrijedni momci iz Hora Vatan.

Bilo je ovo velika svečanost i prva ovakve vrste u Studenskom domu. Prisutni studenti i gosti kojih je bilo mnoštvo, izrazili su svoje zadovljstvo uz iskrene čestitke na organizaciji. Moto kojim se rukovodi džemat SN Bjelave jeste kur’anski ajet : “Želim samo da popravim stanje, a moj uspjeh zavisi od Allaha “.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter