Obilježen Dan nezavisnosti u Istiklal džamiji

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Istiklal džamije je i ove godine organiziran turnir za mlade u stonom tenisu. Bila je to centralna aktivnost Mreže mladih za mjesec mart, u prisustvu 60 mladih iz tridesetak sarajevskih džemata. Turnir su otvorili glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić i imam Istiklal džamije mr. Ahmet-ef. Skopljak igranjem revijalnog meča.

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Istiklal džamije je i ove godine organiziran turnir za mlade u stonom tenisu. Bila je to centralna aktivnost Mreže mladih za mjesec mart, u prisustvu 60 mladih iz tridesetak sarajevskih džemata.

Na početku je intonirana himna BIH a zatim je mr. Ahmet-ef. Skopljak, imam Istiklal džamije, uputio selame i toplu dobrodošlicu. Nakon toga su prisutni pogledali videoprezentaciju o referendumu kojim su građani BIH stekli nezavisnost ali i svemu što se dešavalo poslije njega, te se tako prisjetili važne lekcije iz historije Bosne I Hercegovine.

Zatim se obratio glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić koji je pohvalio ovu aktivnost te istakao važnost slobode, nezavisnosti i domovine.

Izvlačenje parova je obavio pomoćnik glavnog imama Elvedin-ef. Klisura, a turnir su otvorili glavni imam i imam Istiklal džamije igranjem revijalnog meča.

Nakon četiri kruga takmičenja, ostala su četiri najbolja igrača. U prvom polufinali sastali su se Kerim Mulaomerović i Bajro Čavčić. Bolji je bio Mulaomerović i prvi se plasirao u finale. U drugom polufinalu igrali su Mujo Karović i Edvin Bešlija a uspješniji je bio Bešlija.

Treće mesto je osvojio Bajro Čavčić iz džemata Binježevo. Drugoplasirani je bio Edvin Bešlija, džemat Mrakovo. Pobjednik turnira pod nazivom “Istiklal 2019” je Kerim Mulaomerović iz džemata Bjelave. Pobjedinicima su uručeni pehari i diplome a ostalima zahvalnice za učešće.

I ove godine turnir je protekao u lijepoj, prijateljskoj atmosferi i sigurno doprinio jačanju Mreže mladih. Zahvaljujemo se Džematskom odboru Istiklal i Vjersko-prosvjetnoj službu MIZ Sarajevo na podršci a svim takmičarima na učešću.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter