Nedjeljni muhabet: Glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić gostovao u džematu Bačićko Polje Stup

Gost petog po redu Nedjeljnog muhabeta u džematu Bačićko Polje Stup bio je glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić. Glavni imam je govorio o bitnim stvarima za vjernike, blagodati ljubavi njihovih bližnjih, te ljubavi prema Uzvišenom Allahu i Njegove ljubavi prema stvorenjima, te je poručio vjernicima da su te blagodati dovoljne vjerniku za cijeli život, kao i da trenutno ummet Muhammeda s.a.v.s. možemo pomoći dovom i da uradimo uvijek ono što je do nas.

U nedjelju, 17.03.2019. godine, u džematu Bačićko Polje Stup održan je peti po redu nedjeljni muhabet.

Gost predavač je bio glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan.ef. Musić. Glavni imam hafiz Musić je govorio o bitnim stvarima za vjernike, blagodati ljubavi njihovih bližnjih, te ljubavi prema Uzvišenom Allahu i Njegove ljubavi prema stvorenjima. Glavni imam je poručio vjernicima da su te blagodati dovoljne vjerniku za cijeli život, te da trenutno ummet Muhammeda s.a.v.s. možemo pomoći dovom i da uradimo uvijek ono što je do nas.

Nakon predavanja, druženje je nastavljeno uz doručak koji je pripremila vrijedna omladina džemata, uz ilahije i kaside. Na kraju druženja hafiz je proučio dovu i poručio vjernicima da ustraju u ovom dobru i druženju nakon sabah namaza.

Pozivamo Vas, uz Allahovu pomoć, da nam se pridružite i naredne nedjelje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter