Najstarija džematlijka u džematu Sedrenik nana Aziza Karić posti u 104. godini života

Imam džemata Sedrenik mr. Suad-ef. Balić i članovi Mreže mladih džemata, 27. dana mjeseca ramazana posjetili su nanu Azizu Karić koja je nedavno napunila 104. godinu života.

Nana Aziza se svakoj posjeti obraduje sa osmjehom na licu, ali i suzama radosnicama što nije zaboravljena pa tako je bilo i ovaj put. Dosta toga nam je nana ispričala iz svoga života. Odgojila je sedmero djece, tri sina koja su preselila na ahiret, jedan od njih kao šehid, i četiri kćerke. Život je bio težak, puno se radilo, ali uvijek se znalo za Allaha i obaveze se izvršavale na vrijeme.

Iako je posljednjih mjeseci zbog slabosti nana uglavnom vezana za krevet, to je ne spriječava da namaz obavi i da posti dane ramazana. Jedno od pitanja nane Azize bilo je da li smije učiti sure i dove dok leži, jer u zadnje vrijeme ne može dugo ni da sjedi  zbog bolova koje osjeća u nogama i kostima.  U kući nane Azize zatekli smo i njenu kćerku Dinu Duvnjak koja je došla da pohizmeti i pospremi svojoj majci.

Molimo Allaha dž.š., da majci Azizi podari snage, da joj olakša dunjalučki život vezan uglavnom za krevet,  da otkloni bolove od nje, podari milost i oprost i da je akobogda nagradi Dženetom.

Sa suzama u očima nana Aziza nas je ispratila i pozvala na bajramsku kafu i baklavu!

Abdel-ef. Fejzić, koordinator Mreže mladih džemata Sedrenik

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter