Muallime i aktivistkinje MIZ Sarajevo na izletu u Jajcu i premijeri predstave ”Esma sultanija”

U nedjelju 25. augusta 2019. godine Medžlis IZ-e Sarajevo organizovao je jednodnevni izlet u Jajce za muallime i aktivistkinje Medžlisa. Pored posjete Plavoj vodi u  Travniku te Malom plivskom jezeru, prilikom ovog putovanja muallime i aktivistkinje prisustvovale su predstavi ”Esma sultanija”, režiserke Adelise Begić, održanoj u Domu kulture Jajce, u okviru tradicionalne manifestacije Medžlisa IZ-e Jajce, Sektora za brak, porodicu i ženski aktivizam pod nazivom ”Žena, porodica i zajednica”.

U prepunoj sali Doma kulture Jajce, održana je ne samo predstava, nego i historijski čas prilikom kojeg su glumci amateri profesionalno izveli, najljepšim emocijama prožetu, priču o ljubavi, čežnji, bolesti, hajratima i vakufima, požrtvovanosti, Bosni, Jajcu i Esmi sultaniji.

Za ugodan boravak i lijepe uspomene te srdačnu dobrodošlisu zahvalnost iskazujemo Zehrudinu-ef. Hadžiću, glavnom imamu Medžlisa IZ-e Jajce, Ramizu-ef. Kahriću, imamu džamije Esme sultanije, Sabini Duranović, koordinatorici za ženski aktivizam MIZ-e Jajce i Mireli Duranović Humić, predsjednici Asocijacije žena MIZ-e Jajce ”Esma sultanija” te vrijednim džematlijkama koje su mnogobrojne goste počastile ukusnim, tradicionalnim, bosanskim jelima i svima onima koji su, kao domaćini, doprinijeli da ova nedjelja u Jajcu protekne u znaku ljubavi i sjećanja na Esmu sultaniju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter