Mreža mladih Stari Grad: Završena akcija podjele hljeba starijim licima, podijeljeno 4611 hljebova

U proteklom periodu, od početka pandemije izazvane korona virusom, tačnije od 30. 03. 2020. godine članovi Mreže mladih su u saradnji sa općinom Stari Grad i MBA pekarom dijelili hljeb licima starijim od 65 godina a koji u svojim domaćinstvima nisu imali mlađih članova. U spomenutoj akciji koja je trajala do 22. 05. 2020. učešće je uzelo 12 imama  i 43 člana Mreže mladih Starih Grad. Svaki drugi dan su dijelili i do 217 hljebova.

Tokom akcije, mladi su 23 puta posjetili naše starije osobe i tom prilikom su ukupno podijelili 4611 hljebova, koje je donirala MBA pekara a općina Stari Grad je koordinisala spomenutom akcijom i hljebove dostavljala u naše džemate.

U spomenutoj akciji mladi su uložili veliki napor i trud da obiđu sve adrese, koristeći vastite automobile i pješačeći čak po nekoliko kilometara a sve s ciljem da pomognu spomenutim osobama, da im olakšaju dane provedene u izolaciji zbog pandemije ali i da im uljepšaju ramazanske dane. I nakon što su ublažene mjere, i što je omogućeno kretanje starijim osobama, mladi su nastavili spomenutu akciju jer je i MBA pakara željela da nastavi da donira hljeb tokom cijelog mjeseca ramazana.

 U  cilju prevencije, sigurnosti i poštivanja epidemioloških mjera u realizaciji podjele, općina Stari Grad je obezbijedila maske, rukavice i dezinfekciona sredstva.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo, općini Stari Grad, Službi za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, općinskom načelniku g. Hadžibajriću, i MBA pekari na ukazanom povjerenju, kao i svim imamima, džematima i posebno vrijednim članovima Mreže mladih za nesebičnu podršku u realizaciji spomenutih aktivnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter