Mreža mladih Novi Grad: Radnom akcijom u Višegradu započele aktivnosti u 2021. godini

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo će u skladu sa planom rada u 2021. godini posebnu pažnju dati različitim aktivnostima u povratničkim medžlisima, u kojima će učešće uzeti mladi aktivisti, imami i džemati. Namjera je kod mladih graditi empatiju prema potrebitim, povezati sarajevske i povratničke džemate, te uticati na svijest vjernika o potrebi stalne brige i prisutnosti na ovim područjima. Svaka od osam opštinskih mreža MIZ Sarajevo će posjetiti, isplanirati i realizirati aktivnosti u jednom povratničkom medžlisu. Nosioci aktivnosti će biti imami, džemati i aktivisti mreže mladih.

Mreža mladih Novi Grad je po svome zaduženju već u ponedjeljak 04. januara 2021. godine, realizirala svoju prvu aktivnost na području Medžlisa Islamske zajednice Višegrad. Oni su se odazvali na poziv članova građevinskog odbora džemata Orahovci i dali svoj skromni doprinos na uređenju džamijskog dvorišta u ovom džematu. Džamija u Orahovcima je srušena tokom posljednje agresije i upravo ovih dana radovi na njenoj obnovi ulaze u završnu fazu.

Aktivnosti Mreže mladih u povratničkim džematima će se nastaviti i narednom periodu različitim humanitarnim, ekološkim i društvenim aktivnostima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter